Project Description

Het blauwe huis in Zaandam dat is geschilderd door Clause Monet

De Stichting Monet in Zaandam biedt groepen een op maat gemaakte MonetWandeling aan. In deze 1 tot 2 uur durende wandeling door de binnenstad van Zaandam bezoeken we een groot aantal plaatsen waar Claude Monet heeft zitten schilderen.

Het Zaandam van 1871 komt tot leven. We kijken door de ogen van de kunstenaar naar de stad van nu. Wat zeggen zijn schilderijen over Zaandam van rond 1871, wat kunnen we nu nog herkennen, welke schepen voeren er, hoeveel molens draaiden er, waar stonden die “huizen in alle kleuren, genoeg om te schilderen voor een heel leven” zoals hij aan zijn vrienden schreef.

We zien waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, lopen langs het Blauwe Huis (het lievelingsschilderij van Monet) en eindigen in het MonetAtelier waar alle werken als replica zijn  te zien.

De wandeling kan worden aangepast aan de interessen of fysieke mogelijkheden van de groep. Ook combinaties met een bootocht over de Zaan, een bezoek aan het Zaans Museum waar een originele Zaanse Monet hangt, een voordracht, borrel of diner zijn denkbaar. Of een workshop schilderen als Monet. Samen met u maken we een mooi programma.

De MonetWandeling kost € 10 per persoon met een minimum van € 50 en maximaal 20 personen.

Als alternatief start elke zondag tot en met november op 14.30 uur  een reguliere MonetWandeling van ongeveer een uur.

Meer informatie: info@monetinzaandam.nl

 

Rondwandelingen agenda

Geen toekomstige evenementen gepland, neem contact op voor arrangementen op maat.

No future events planned, please contact us for tailor-made arrangements.