Projectomschrijving

Het atelier van Claude Monet aan de Zaan in Zaandam, Nederland

MonetAtelier

Met de realisatie van het MonetAtelier in 2016 is een nieuwe mijlpaal bereikt!

In het MonetAtelier zijn reproducties te zien van de 25 Zaanse schilderijen van Monet. Een aantal van die reproducties zijn gemaakt door gerenommeerde Zaanse kunstenaars.

Maar het MonetAtelier is veel meer dan een presentatieruimte. Het atelier is een zich voortdurend ontwikkelende, inspirerende locatie, een broedplaats voor nieuwe ideeën en een trefpunt voor liefhebbers van Monet. Het fungeert als informatiepunt en kenniscentrum over Monet in Zaandam, het startpunt voor Monet Wandelingen, de locatie voor verder onderzoek naar de relatie tussen Monet en Zaandam, schilderworkshops en lezingen.

Het MonetAtelier is gevestigd in het herbouwde Luchthuis aan de Zaan, waardoor een schilderij van Monet in levende lijve is teruggekeerd.

Plan je bezoek

Het Monet Atelier ligt samen met het Theehuis van Monet aan de Zaan in het centrum van Zaandam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, eigen auto en zelfs boot.

Toegang

Het Monet Atelier is gratis toegankelijk.

Openingstijden

Let op: Koningsdag 27 april 2017 is het MonetAtelier gesloten.

1 april t/m 30 november

Donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00

1 december t/m 31 maart

Vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00

Het atelier én het theehuis zijn buiten openingstijden en in de avonduren te boeken voor vergaderingen, recepties, e.d.

Adres

Westzijde 14g
1506 EE ZAANDAM
+31 (0)75 7722255
info@monetinzaandam.nl

 Openbaar vervoer

Trein: vanaf NS-station Zaandam loopt u binnen tien minuten over de Gedempte Gracht naar het Monet Atelier. Bus: tegenover de ingang stoppen meerdere buslijnen.

Auto

Houdt rekening met eenrichtingsverkeer in het centrum van Zaandam. U kunt uw auto het beste parkeren op een parkeerplein dat De Burcht heet. Vandaar loopt u in vijf minuten naar het atelier.

Boot

Rederij Wolfrat vaart tussen Amsterdam CS en de Zaanse Schans. Tussendoor meren zij af nabij het atelier. Ook vaardienst de Zaanhopper meert nabij af.