Monet op de Zaanse UITmarkt

/, Monet/Monet op de Zaanse UITmarkt

Monet op de Zaanse UITmarkt

Dit jaar is de Zaanse UITmarkt op zaterdag 1 september op de Rozengracht.
De Stichting Monet in Zaandam is hier met een stand aanwezig. We vertellen u het verhaal van de schilder Claude Monet in Zaandam en bieden u informatie over onze activiteiten. Met de Saense School voor Beeldende Kunst kunt u schilderen als Monet. En, Monet zelf wandelt rond !

In het midden van de Zaanse UITmarkt staat de stand van de Stichting Monet in Zaandam. Hier vertellen wij u het verhaal van de wereldberoemde schilder Claude Monet die in 1871 een lange zomer in Zaandam doorbracht. In 25 werken gaf hij een impressie van de Zaanstreek uit die tijd. Hier vindt u ook informatie over onze activiteiten, waaronder het MonetAtelier, de wekelijkse MonetWandelingen, de bouw van de Zaanse Gondel en het evenement Monet op de Zaan. En u vindt hier speciale Monet producten, zoals ansichtkaarten, publicatie en placemats, maar ook koek, bier en wijn.

De Saense School voor Beeldende Kunst biedt u een proeverijtje op kunstgebied. U kunt zelf ervaren hoe Monet schilderde. Liever dan nauwkeurige en waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid vast te leggen probeerde hij de vluchtige indruk van het moment, de lichtspiegelingen en kleurenimpressies te pakken van in zijn ogen de mooiste plekjes uit de Zaanstreek. U kunt u zelf aan de slag onder begeleiding van Marijke Habernickel.

Monet zelf wandelt rond over de UITmarkt. Hij kijkt, hij vertelt en hij schetst.

Zaanse UITmarkt
Rozengracht, Zaandam
Informatiemarkt 12.00 – 18.00 uur
Optredens 12.00 – 24.00 uur

By | 2018-08-30T10:57:10+00:00 augustus 30th, 2018|Evenementen, Monet|0 reacties

Geef een reactie