Loading...
Monet Atelier 2017-05-22T08:06:56+00:00

Het atelier van Claude Monet aan de Zaan in Zaandam, NederlandIn het kleinschalige Monet Atelier hangen 25 reproducties van de Zaanse Monetschilderijen. Diverse kunstenaars schilderden de doeken na. Waaronder de Zaanse kunstenaressen Larissa Bilous – impressionistisch opgeleid. Natuurlijk informeert het Atelier bezoekers ook over de vier maanden die Monet in Zaandam doorbracht. En over de creativiteit die de schilder tot vandaag losmaakt.

In een schilderijdecor
Het Monet Atelier is gevestigd in één van de Zaanse schilderijdecors die Monet vastlegde. Het schilderij hangt in New York, in het New Metropolitan Museum of Art.

Plan je bezoek

Het Monet Atelier ligt samen met het Theehuis van Monet aan de Zaan in het centrum van Zaandam. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, eigen auto en zelfs boot.

Toegang

Het Monet Atelier is gratis toegankelijk.

Openingstijden

Donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00

Het atelier én het theehuis zijn bovendien ook apart te boeken in de avonduren voor vergaderingen, recepties e.d.

Adres

Westzijde 14d
1506 EE ZAANDAM
+31 (0)75 7722255
info@monetinzaandam.nl

 Openbaar vervoer

Trein: vanaf NS-station Zaandam loopt u binnen tien minuten over de Gedempte Gracht naar het Monet Atelier. Bus: tegenover de ingang stoppen meerdere buslijnen.

Auto

Houdt rekening met eenrichtingsverkeer in het centrum van Zaandam. U kunt uw auto het beste parkeren op een parkeerplein dat De Burcht heet. Vandaar loopt u in vijf minuten naar het atelier.

Boot

Rederij Wolfrat vaart tussen Amsterdam CS en de Zaanse Schans. Tussendoor meren zij af nabij het atelier. Ook vaardienst de Zaanhopper meert nabij af.